Marmota (Marmota marmota) – Intalnire surpriza in Muntii Fagaras

Marmota (Marmota marmota) si vipera comuna (Vipera berus) au fost cele doua specii faine pe care le-am fotografiat sambata in Muntii Fagaras.

Am ajuns acolo speriat de temperaturile ridicate din sudul Romaniei, temperaturi care m-au facut sa renunt la visele cu balaurul din Dobrogea sau la cele cu febletea mea neagra din Dambovita.

Lacul Vidraru

Stiam din experienta turelor trecute ca nu o sa ma intorc dezamagit. Poate o vipera, poate un urs, poate o pasare rara sau un peisaj, tot gasesc ceva frumos de fotografiat.

Un urs pe care l-am fotografiat anul trecut in Fagaras. Nu am putut sa ma abtin sa nu-l public si pe blog. :))

Am ajuns parca la momentul potrivit, cand razele de lumina se ridicau peste munti.

Usor, usor a inceput sa se incalzeasca, asa ca am parcat masina si am plecat la pas. In mai putin de 20 minute dupa ce am inceput traseul am vazut un mascul de vipera superb si intamplarea face ca fix in acel moment am alunecat. M-am pravalit vreo doi metri prin iarba si cum nu era suficient, in timpul sedintei foto m-am asezat pe un musuroi de furnici…

Vipera comuna (Vipera berus)

Bucuros de intalnirea cu vipera, mi-am continuat drumul si parca totul a devenit mai frumos si mai relaxant.

Rauri faine, cascade, piesaje impunatoare:

Mentionez ca iar mi-am uitat acasa obiectivul wide si toate peisajele au fost realizate cu telefonul.
Garofita de munte

Surpriza zilei a venit atunci cand ma asteptam mai putin. Ceea ce parea de la departare un caine, s-a dovedit a fi o marmota.

Marmota (Marmota marmota)

Daca o vipera si un peisaj frumos am mai fotografiat, marmota a fost lifer pentru mine si mare mi-a fost bucuria.

Am reusit cateva fotografii de care sunt tare mandru, dar sa nu credeti ca acestea nu au avut un pret. In timp ce incercam sa ma apropii de marmota, am cazut iar si de aceasta data se pare ca au avut de suferit si pantalonii.

Bocancii erau oricum uzati, asa ca au cedat si ei.

Eu am scapat intreg, aparatul e ok, asa ca iar s-a termiant cu bine!

Marian m-a surprins in timpul sedintei foto

Am savurat momentul cu marmotele, iar apoi am plecat din Fagaras. M-am oprit undeva intr-o zona de deal si acolo mi-am incheiat ziua. Cu hamac, cu focut, asa cum imi place mie. Am fost atat de obosit incat in a doua partea a zilei nu am realizat nicio poza, iar daca speram ca duminica sa ma trezesc dimineata pentru herping… am stat tolanit in hamac pana la ora 12:00. Nici acum nu imi dau seama cum m-am descurcat.

Va doresc un sfarsit de vara frumos, toate cele bune! 🙂

Leave a Reply