În pădurile din Câmpia Română, începutul toamnei are un farmec aparte. E un moment pe care îl aștept cu drag. Sunt așa de nerăbdător încât fur startul și plec să caut toamna încă de la mijlocul lunii august.
Continue reading “Începutul toamnei în pădurile din Câmpia Română”Dihorul de stepă (Mustela eversmanii)
Să caut dihorul de stepă a fost una dintre cele mai mari provocări, însă cred că a meritat din plin. Poveste de vară.
Uneori mi-e dor de de dealuri, de munți, de locuri în care nu am timp să ajung, dar dau cu nasul de stepa dobrogeană și nici nu mai știu cum mă cheamă.
Continue reading “Dihorul de stepă (Mustela eversmanii)”Tur foto în Delta Dunării
Am realizat acest articol despre turul foto din Delta Dunării, deși probabil cei care au citit Primăvara dobrogeană îl așteptau pe cel cu dihorul de stepă.
Continue reading “Tur foto în Delta Dunării”Primăvara dobrogeană
De la granița cu Bulgaria până în Măcin, de pe malul lacurilor până pe pajiștile stepice și de la malul mării până în preajma culturilor agricole, în ultimele luni nu am avut timp să mă plictisesc și m-am aventurat prin primăvara dobrogeană.
Continue reading “Primăvara dobrogeană”Pisica sălbatică și alte frumuseți ale pădurii
Pisica sălbatică a fost vedeta ultimelor întâlniri, dintr-o serie de ture faine pe care le-am făcut weekendurile trecute.
Am parcurs peste 50km la pas și m-am bucurat de câteva dimineți fabuloase, la limita iarnă-primăvară. Bine, iarnă e mult spus, dar ca idee.
Continue reading “Pisica sălbatică și alte frumuseți ale pădurii”Cervidele din România
Cervidele sunt unele dintre animalele mele preferate și m-am hotărât să le dedic un articol pe blog.
Multe persoane cred că cerbul este masculul căprioarei sau nu știu să facă diferența între cerbul comun și lopătar, iar în alte detalii nici nu mai intru.
În 2016, atunci când am făcut primii pași spre fotografia de wildlife, nu știam mai nimic despre aceste animale, dar în ultimii ani am învățat câte ceva, atât din experiența din teren, cât și din ce am citit prin cărți sau diverse articole.
Continue reading “Cervidele din România”Brăhnitul căprioarei din pădurea de salcâm
Brăhnitul este sunetul scos de căprioare și căpriori atunci când se sperie sau când li se pare ceva suspect. Bine, nu doar căprioarele brăhnesc, am auzit de-a lungul timpului și cerbi brăhnind.
Continue reading “Brăhnitul căprioarei din pădurea de salcâm”În căutarea lebedelor de iarnă și a gâștelor sălbatice. Weekend dobrogean.
Cu lecțiile făcute de anul trecut, în weekend m-am plimbat prin Dobrogea. Știam că e un moment bun pentru observarea și fotografierea oaspeților de iarnă, așa că am vizitat locurile pe care le-am descoperit în urmă cu un an.
Continue reading “În căutarea lebedelor de iarnă și a gâștelor sălbatice. Weekend dobrogean.”Pădurea mea de suflet, patru ani și peste 250 de imagini
Am umblat prin multe păduri în ultimii ani, dar dintre toate, una mi-a rămas în suflet. Am început să o descopăr în 2020 si de atunci am fost de multe ori pe cărările ei, iar în timp am adunat o mulțime de aventuri, de imagini și de povești.
Atunci când vorbesc cu Marius și planificăm o tură, avem denumirile noastre pentru fiecare loc de acolo. La stejarul tăiat, la baloți, linia cu stejarul, drumul cu jderul, drumul din păduricea de salcâm și multe altele.
Răsărit la Vadu
Pe 24 ianuarie am făcut primul drum la Vadu din acest an. M-am trezit devreme și am plecat să prind răsăritul. Constanța și împrejurimile erau îmbrăcate în chiciură și deja îmi imaginam cum prind peisaje de poveste. M-am apropiat de Vadu, dar parcă intrasem în altă lume. Aproape că nimic nu mai semăna cu ce era în Constanța, poate doar frigul care te pătrundea până la oase. Probabil că aerul sărat schimbase complet peisajul.
Continue reading “Răsărit la Vadu”