Cluj – Iulie 2018

Sfarsitul saptamanii trecute m-a prins tare nehotarat. Mi-a fost greu sa aleg intre o drumetie prin Dobrogea sau una prin Bucegi, asa ca am plecat in Cluj. 😀

Dupa o primavara capricioasa fara realizari extraordinare (excluzand aici expeditia din Milos) si doar doua ture ceva mai faine vara aceasta in Bulgaria/Dobrogea, excursia prin judetul Cluj mi-a prins foarte bine. Mi-a placut atat de mult incat m-am hotarat sa scriu din nou pe blog dupa o pauza de doua luni.

Povestea nu este despre peripetii prin salbaticie, nu este nici despre cautari dure sau sacrificii asa cum se intampla de multe ori, povestea din Cluj este despre:

Oamenii deosebiti pe care i-am cunoscut sau pe care i-am revazut. 🙂

Multimea de vipere pe care le-am admirat in plimbarile scurte si relaxante din Muntii Apuseni.

Vipera berus
Vipera comuna (Vipera berus)

Vipera berus

Vipera berus

Vipera berus

Vipera berus

Vipera berus
Vipera berus in situ
Vipera berus
Cel mai frumos exemplar, un mascul superb! 🙂

Cabana lui Tavi cu imprejurimile ei pline de ciuperci gustoase.

De asemenea despre parintii si sora lui care sunt oameni faini si care au pregatit cea mai buna tocanita de galbiori din lume. 🙂 Mi-ar fi placut sa am o poza de grup cu ei, dar nu m-am gandit la momentul potrivit.

Peisaje frumoase si liniste. 🙂

Peisaj din judetul Cluj

Peisaj din judetul Cluj

Peisaj din judetul Cluj

Plimbari lungi pe strazile Clujului.

Nu in ultimul rand, povestea din Cluj este despre cea mai rara vipera din Romania – Vipera de faneata (Vipera ursinii rakosiensis). O specie pe care o indragesc atat de mult, dar pe care din pacate o intalnesc foarte rar.

Vipera ursinii rakosiensis

Vipera ursinii rakosiensis

Vipera ursinii rakosiensis

Iar ca totul sa fie complet, daca pe multi ii sperie drumurile lungi, eu le ador! Imi place foarte mult sa conduc singur. Am tot timpul din lume sa-mi pun gandurile in ordine si sa ma bucur de peisaje si de muzica. 🙂

Pana la tura viitoare, toate cele bune! 😀

2 Replies to “Cluj – Iulie 2018”

Leave a Reply