Testoasa chinezeasca cu carapace moale – Parcul Titan

Despre Testoasa chinezeasca cu carapace moale (Pelodiscus sinensis), am tot auzit in ultima perioada. Aceasta este o prezenta neobisnuita pentru Romania, asa ca azi am profitat de ziua libera si am plecat in cautarea ei.

Am ajuns in parc la ora potrivita, toate testoasele erau iesite pe malul apei si se incalzeau la soare, fara grija oamenilor sau a cainilor care le dadeau tarcoale.

Testoasa cu tample galbene (Trachemys scripta scripta) in ParcuL Titan
Testoasa cu tample galbene (Trachemys scripta scripta) – Specie invaziva in parcurile din Bucuresti si nu numai

In timp ce fotografiam testoasa de mai sus, am zarit in apropierea mea cateva Testoase cu tample rosii (Trachemys scripta elegans) si cateva Testoase de apa (Emys orbicularis), insa nu am apucat sa le fotografiez pentru ca sora mea a vazut-o pe cea pentru care am iesit din casa.

Testoasa chinezeasca cu carapace moale (Pelodiscus sinensis) in Parcul Titan
Testoasa chinezeasca cu carapace moale (Pelodiscus sinensis) – Specie introdusa in Romania

Aceasta pare obisnuita cu oamenii, mi-a permis sa ma apropii de ea. Am vrut sa vad cat de mult pot sa-mi incerc norocul, iar cand mai aveam 2 metri, testoasa s-a speriat si a intrat imediat in apa.

Stiam din poze ca este complet diferita de testoasele pe care le-am mai intalnit, dar nu ma asteptam sa imi placa asa de mult, e deosebita. 🙂

Mi-am facut de lucru vreo doua ore prin parc si am sperat ca mai iese, dar pana la sfarsitul plimbarii, nu am apucat sa ma mai bucur decat de cativa boboci de lebada. 🙂

Boboc de lebada din Parcul Titan
Boboc de lebada

O duminica frumoasa, toate cele bune! 🙂

2 Replies to “Testoasa chinezeasca cu carapace moale – Parcul Titan”

Leave a Reply