Parcul Natural Vacaresti – Prima tura din 2019

Pentru prima zi a anului am ales ca destinatie Parcul Natural Vacaresti. Daca anul trecut am plecat pe 1 ianuarie la Vadu, acolo unde am fotografiat primul sarpe al anului, acum am ales ceva mai aproape de casa.

Sa fiu sincer am plecat cu gandul la vulpea pe care o fotografiaza toti prietenii mei care ies la plimbare prin parc. Nu stiu cum se face ca nici acum nu am dat de ea, insa m-am invartit cateva ore printre balti si nu am plecat acasa cu cardul gol.  🙂

Am intrat pe cele mai inguste poteci, iar primele victime au fost lebedele. Stiu ca e mult mai simplu sa le fotografiezi in Parcul Titan, dar am o placere sa le gasesc si sa le fotografiez in Parcul Natural Vacaresti. Au trecut in zbor pe langa mine, iar apoi le-am urmarit pana la balta unde s-au asezat.

Pe marginea baltii am gasit si cateva placaje, iar sub ele am avut bucuria sa gasesc doua broaste. 🙂

Izvoras cu burta rosie (Bombina bombina)
Izvoras cu burta rosie (Bombina bombina)

Nu am vrut sa le deranjez, asa ca le-am facut o singura fotografie si am plecat cu bucuria ca pe 1 ianuarie am reusit din nou sa fotografiez o specie din herpetofauna Romaniei.

Am mai facut doua-trei ture pe poteca pe unde stiam ca a fost vazuta vulpea, insa nu am mai rezistat mult pentru ca m-a apucat foamea. 😀 In drum spre masina, un vanturel rosu (Falco tinnunculus) analiza si el terenul tot cu gandul la o masa copioasa.

Vanturel Rosu (Falco tinnunculus)
Vanturel rosu (Falco tinnunculus)

Toate cele bune! 🙂

Leave a Reply